21 september 2017

Dag 4: Lieler (LU) – Spa (BE)


Dag 4 / Woensdag 20 september 2017

Totaal: 97,5 km, 2280 hoogtemeters
Etappe 1: 35,5 km, 580 hoogtemeters
Etappe 2: 28,9 km, 800 hoogtemeters
Etappe 3: 33,1 km, 900 hoogtemeters


Lol op de camping, pijn op de massagetafel

Frank pakt de rol van begeleider snel op en stond ons vanochtend al afwassend langs de weg uit te zwaaien. Vannacht tijdens plaspauzes zeer eenvoudig ons kamp terug kunnen vinden. Bij het gesnurk uit de tent van Ronald links af. Frank en Gerard hebben elke avond de grootste lol voordat ze gaan slapen. Liggen ze als “Geer en Goor” de dag te evalueren in het grafbed van die vreselijke caravan… Ons vrijwilligersteam is SUPER!

Vandaag weer een geweldige dag. Vergeet niet dat we het al 4 dagen droog hebben, dat maakt een wereld van verschil. Heerlijk. Vandaag echter wel veel water van onder: we zijn een stuk of 6 riviertjes doorgestoken. Best wat blubber. Onze techniek werd zwaar op de proef gesteld. Klimmen en dalen over losse stenen, boomwortels, lijstenen rotspartijen en dikke blubber vergen veel extra vaardigheden. Ons krachtmens Ronald heeft in een lange klim zelfs een van de beste Hero’s eraf gereden.

Het is een dag van de huisdieren. Boven bij de start van een afdaling troffen we een golden retriever. Die rende met ons mee tot aan CP2. Heel gezellig. En Jasper reed een kat bijna dood.

Het materiaal houdt het goed. Gerard had een kraak in zijn fiets, maar die fiets was zo blij dat ie eindelijk veel bagger over zich heen kreeg, dat ie spontaan ophield met klagen. Heel apart.

Die gasten van het massageteam zijn goed, maar wel echte saddisten. Ze staan je gewoon recht in je gezicht uit te lachen terwijl je kapot gaat van de pijn. Ook apart.

Het eten is redelijk binnen te houden. Hopelijk doet vannacht iedereen zijn oordoppen in, want ook Harry heeft de houtzagerij van thuis meegenomen. En als Jet dan haar telefoon uit zet, dan maakt dat pokkeding ons ook niet wakker om 05.00. ?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.