Bram

“Hallo, ik ben Bram. Ik ben 19 jaar en heb de ziekte van Duchenne.

Ik ben de opleiding Audiovisueel Vormgever (Sint Lucas) aan het afronden. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat je met deze opleiding de richting van film en film editing in kan en daar wil ik graag iets mee doen later. Video editing is zoals ik net al een beetje aangaf een hobby van mij, maar ik heb ook veel andere hobby’s zoals: drummen, muziek luisteren en e-rolstoelhockey. Wat ik moeilijk vind aan de ziekte is dat ik mij soms anders voel dan anderen en daardoor er niet helemaal bij hoor. Ook is het lastig dat ik met veel dingen afhankelijk ben van anderen.

Ik vind het super dat er mensen zijn die Duchenne de wereld uit willen trappen en het is helemaal leuk dat er voor het 5e jaar weer een groot team voor mij fietst. Wat ik natuurlijk heel erg hoop is dat er een medicijn komt dat mij beter maakt of dat er voor zorgt dat ik minder snel achteruit ga.

Ik hoop dat er heel veel geld opgehaald word hiervoor zodat er veel onderzoek gedaan kan worden.”

Update juli 2021:

Bram is geslaagd voor zijn mbo-opleiding aan het Sint Lucas. Hij mag zich nu officieel Media vormgever noemen met als specialisatie animatie. Wij zijn super trots op Bram dat hij dit behaald heeft. Wij wensen hem heel veel succes bij zijn verdere carrière als media vormgever.


Bram’s blog

Bram vertelt over zijn leven met Duchenne: