7 april 2016

Mijn snuffelstage bij ISAAC

Stage van dinsdag 29 maart 2016 t/m donderdag 7 april 2016

In dit blog ga ik vertellen over mijn snuffelstage van het 3e leerjaar van Sint Lucas bij ISAAC. ISAAC is een bedrijf dat websites en webshops maakt en is gespecialiseerd in het bouwen van de ‘achterkant’ van een website.

Ik zal eerst eens vertellen hoe ik bij deze stageplek ben gekomen. Ik ben bij ISAAC gekomen omdat iemand uit mijn Wheelers4Bram team (Jasper de Rooij) mij deze plek aan heeft geboden. Ik heb meteen geageerd dat ik de stageplek graag wou aannemen. Alle voorbereidingen voor de stage waren goed gegaan en ik hoefde alleen nog maar te wachten tot de stage begon.

Logo ISAAC

Mijn eerste stagedag begon natuurlijk met een korte introductie door Leonie die samen met Jasper mijn stagebegeleider was. Ik vond dat het heel goed geregeld was omdat ik een agenda had en een mail adres waardoor ik makkelijk kon zien wat ik per dag kon doen. Ook kon ik handig communiceren als ik bijvoorbeeld iets nodig had voor een opdracht. Nadat de introductie gedaan was ging ik meteen hard aan het werk met de eerste opdracht uit mijn stage boekje. De opdracht die ik moest maken was een nieuw logo ontwerpen voor ISAAC. Het klinkt misschien als een simpele opdracht maar dat was het echt niet! Ik moest namelijk heel veel onderzoek doen voordat ik eindelijk een idee had en dit kon gaan uitwerken. In de middag had ik geluk want ik kon deze dag meteen meegenieten met de paaslunch. De volgende dag ging ik zelfs nog met het logo door en kwam uiteindelijk op dit resultaat:

logosnuffelstagebram

BHV opdracht

Op de tweede dag heb ik ook nog een uitleg gekregen over de veiligheid in het gebouw en kwam ik er bijvoorbeeld achter dat er overal rookmelders hangen en dat er een kamer is waar er brand kan ontstaan (de serverruimte).

Organigram

Een paar dagen later ging ik met de opdracht aan de slag waarin ik een organigram van het bedrijf moest gaan maken. Een organigram is een soort schema van het bedrijf waarin je kunt zien wie er allemaal in het bedrijf werken en wie boven wie staat. Ik wou het eerst zoals in de opdracht stond beschreven in Word maken. Maar daar kwam ik niet uit dus maakte ik het in een ander programma dat veel beter werkte en waarin het veel mooier werd. Het was een leuke opdracht want ik kom heel goed zien welke mensen er werken en welke mensen er over wie de baas zijn.

Interview met Jasper

Op donderdag had ik een klein opdrachtje gemaakt die ik zo af had en in dit opdrachtje moest ik omschrijven wat het bedrijf maakt. Ook heb ik op deze dag met Jasper een interview gehouden om daar dan uiteindelijk een profielschets van te maken. Het interview heeft me heel wat dingen bij geleerd over wat Jasper nou eigenlijk doet op zijn werk als Head of Operations. Ik moest ook een foto maken en die zie je hier:

snuffelstage-jasperaanhetwerk

Mijn logo op de website

Op vrijdag was het 1 april en hadden ze het logo dat ik had gemaakt voor een dag op de website van ISAAC gezet dus dat was wel heel leuk! Hier zie je er een foto van:

snuffelstage-bramaanhetwerk

En als je op de website www.isaac.nl kijkt kun je het verschil zien. De rest van de dag heb ik nog wat kleine opdrachtjes gedaan die je makkelijk en snel kon maken en was het als snel weer lekker weekend.

Event ISAAC

Op maandag was er weer een nieuwe week aangebroken en kon ik meteen aan de slag met de eerste opdracht voor het bedrijf. Ik moest een uitnodiging maken voor een event voor alle klanten van ISAAC. Dit was natuurlijk een hele leuke opdracht en hier heb ik natuurlijk mijn best op gedaan om hem zo goed mogelijk te maken. Hier zie je mijn voorstel:

snuffelstage-schets

Wheelers4Bram

Voor de rest van de week heb ik nog veel dingen voor de website van Wheelers4Bram gedaan. Zo heb ik een banner afbeelding gemaakt voor de benefietavond die binnenkort op de website komt. Hiervoor heb ik ook nog de kaartjes ontworpen die je binnenkort ook kunt bestellen.

De conclusie

De conclusie is dat ik een hele fijne stage heb gehad. Met een hele hoop leuke opdrachten van school en van ISAAC. De leukste opdracht van uit school vond ik het logo ontwerpen en leukste was nog wel dat hij een dagje op de website stond. De leukste opdracht van ISAAC vond ik de opdracht van de uitnodiging omdat ik het wel heel leuk vond dat ik gewoon kan helpen binnen het bedrijf. Ik vond het ook fijn dat ik heel goed geholpen ben als ik bijvoorbeeld een vraag had voor een opdracht. Ook vond ik het heel fijn dat ik een agenda had en een mail adres zodat ik, zoals ik in het begin al zei, goed kon communiceren als ik iets nodig heb voor een opdracht en dat ik wist wat ik per dag kon gaan doen.

Kortom het was een geslaagde stage!

Bram van Beeck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.