19 september 2017

Dag 2: Saarburg (DE) – Echternacherbrück (DE)


Dag 2 / Maandag 18 september 2017

Totaal: 96,3 km, 2230 hoogtemeters
Etappe 1: 25,0 km, 550 hoogtemeters
Etappe 2: 31,2 km, 880 hoogtemeters
Etappe 3: 40,1 km, 800 hoogtemeters

Een pittige dag, inclusief reparaties en EHBO bezoekjes

Dag 2, 98km met 2150hm. Ofwel erg pittig, niets vlak en alleen maar op en neer. Het gebied waar we naar toe fietsten heeft de naam ‘klein Zwitserland’ en wat een fantastische gebied is dit toch, zie eerdere filmpjes in de app (Android / Apple). Iedereen heeft heerlijk gefietst en heel erg genoten van de uitzichten. Foto’s volgen volgende week op onze site.

Wilbert had vrij snel problemen met het schakelen. Dus bij CP1 (Controle Post) toch maar even na laten kijken. En wat bleek de buitenkabel van de voor derralieur was kapot, wat voor de nodige problemen zorgde. Maar nadat deze gerepareerd was heeft Wilbert zijn weg kunnen vervolgen en kunnen finishen.
Eric had wat problemen met zijn achterste schakel mechanisme, maar ook dit was snel verholpen en de finish bijna heelhuids gehaald. Eric werd afgeleid door de geweldig mooie natuur en maakt een schuiver m.a.g. een paar kleine schaafwonden. Na een frisse douche heeft de EHBO crew hem in de watten gelegd.

De EHBO crew was helaas ook nodig voor Frank. 5 km voor de finish maakte Frank een onschuldige val. Maar een paar meter verder bleek het ernstiger dan gedacht. Frank had een redelijke diepe snee in zijn kuit. Nadat Gerard deze vakkundig had verbonden heeft Frank zich na de finish gemeld bij de EHBO crew.
De arts, die bij Duchenne aanwezig is, was nog op de route. Dus na overleg is Frank, met 2 EHBO’ers meegenomen naar een ziekenhuis in Trier. Dit viel volgens Frank niet mee omdat er 4 ziekenhuizen waren met allemaal de naam ‘Muttersheim’. Bij het 1ste ziekenhuis was er wachttijd van 4h dus op naar ziekenhuis nr 2. En na 5 min al geholpen ??.
Met als resultaat een tetanus prik en flink aantal hechtingen onderhuids als ook bovenhuids. Morgenvroeg bekijken of Frank gaat starten voor de koniginnenrit naar Lieler.

Tijdens de avondbriefing heeft Frank de EHBO’ers nog bedankt voor de goed zorgen en ook de show nog even gestolen ?

Familie, vrienden, sponsoren: iedereen bedankt voor alle steun!
Samen trappen we Duchenne Spierdystrofie de wereld uit!

Groeten,
Team Wheelers4Bram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.